Blog - hlavné jedlá

 

Keďže sme chceli vyskúšať niečo čo sa u nás tak často nevarí voľba padla na zeleninovú bombu v podobe sviečkovej na smotane. Recept sme vyskúšali a boli sme prekvapení ako nám zachutil. S domácou knedľou a seitanom alebo vegánskymi mäsovými guličkami je tento recept ako stvorený na nedeľný obed.

Zapekané cestoviny s brokolicou sú super keď vám už lezú hore krkom obyčajné cestoviny ale nechce sa vám tráviť v kuchyni pol dňa. Recept je možné si prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Môžeme pridať napríklad kukuricu, vegánsku šunku alebo nakrájanú cesnačku. Možností je neskutočne veľa.

Zemiakové placky sú tradičným a veľmi chutným Horehronským pokrmom, kde ich poznajú pod pojmom Haruľe alebo Budkáč.

Pôvod plnenej papriky pochádza pravdepodobne z maďarskej kuchyne ale na Slovensku je tento recept tak rozšírený, že málokto si jeho pôvod v dnešnej dobe uvedomuje. Existuje veľa spôsobov ako sa dá recept pripraviť, niektorí ho varia iní zasa pečú v rúre a každý kraj si obsah papriky tak trochu za tie roky prispôsobil.

Segedínsky guláš alebo segedín patrí tiež k jedlám, ktoré nás dokážu preniesť do detských čias. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly preto s lahodnou domácou knedľou tvorí ideálny nápad na skvelý obed.

Cvikla nepatrí medzi často využívané potraviny, čo je samozrejme škoda pretože obsahuje veľké množstvo vitamínov a má vysokú výživovú hodnotu. V šťavách alebo v smoothie môže svojou chuťou preraziť chute všetkých ostatných surovín a preto je dobré si na cviklu zvykať postupne. Netreba sa báť experimentovať s rôznymi receptami. Tieto veľmi chutné...

Takzvané Slovenské rizoto pozná z detstva asi každý, keď do zvyškov ryže babka alebo mama primiešala hrášok, kukuricu, mrkvu, kuracie mäso a iné suroviny, ktoré boli akurát po ruke. Talianske rizoto sa pripravuje iným spôsobom ako naša klasická ryža. Zatiaľ čo sa ryža varí pod pokrievkou vo vode, základom pravého talianskeho rizota je ryžu neustále...

Lokše

01.07.2019

K jesenným trhom neodmysliteľne patrí ako burčiak tak aj chutné lokše. Táto pochúťka je obľúbená hlavne na západnom Slovensku a južnej Morave. Pripravujú sa rôzne slané aj sladké varianty.

Hliva má veľmi veľa pozitívnych účinkov o ktorých mnohí ani netušia. Posilňuje naše srdce a cievy, je bohatá na vlákniny, tiež je považovaná za prírodné antibiotikum a je veľmi nápomocná pri hojení zápalov alebo infekcií.

Granadír

27.06.2019

Recept na granadír s domácimi fliačkami nesmie chýbať v žiadnej slovenskej domácnosti. Už v tých najstarších kuchárkach nájdeme mnohé spôsoby na prípravu tohto jedla.

Ktorý správny Slovák by nepoznal toto jedlo? Niekto má rád halušky s kapustou, iný zasa preferuje bryndzu a ďalší ich je rád samotné alebo s vajíčkom. V tomto recepte je napísané ako si doma pripravíte chutnú náhradu za bryndzové halušky. Aj keď tie s klasickou bryndzou som nikdy nemala rada, vegan bryndzových halušiek sa neviem dojesť.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky