Vegan zemiakové placky

13.08.2019

Zemiakové placky sú tradičným a veľmi chutným Horehronským pokrmom, kde ich poznajú pod pojmom Haruľe alebo Budkáč. 


Budeme potrebovať: 

  • zemiaky 8-10 ks
  • hladká múka 5 pl
  • cesnak 2 ks
  • cibuľa 1 ks
  • soľ
  • čierne korenie
  • červená paprika
  • majorán
  • rasca
  • olej

Najprv si do misky postrúhame zemiaky na hrubšom drháku. Pridáme nakrájanú cibuľu a pretlčený cesnak. Zemiaky, cibuľu a cesnak dobre premiešame a pridáme múku, soľ, majoránku čierne korenie, mletú papriku a rascu.

Ja používam drvenú rascu ale kto má rád celú môže použiť aj takú. Všetko spolu dobre premiešame a vložíme na rozohriaty olej, z cesta vytvarujeme malé placky. Na panvici ich ešte popritláčame trochu vidličkou a opražíme z oboch strán.

Po opečení do zlatista ich položíme na kuchynskú utierku aby sa do nej vpil zvyšný olej a môžeme podávať s kyslím sójovým jogurtom a mladou cibuľkou. Keď nemám doma k dispozícií kyslí jogurt jem ich aj samotné pretože sú veľmi chutné alebo s kečupom. 


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky