Hlivový paprikáš

30.06.2019

Hliva má veľmi veľa pozitívnych účinkov o ktorých mnohí ani netušia. Posilňuje naše srdce a cievy, je bohatá na vlákniny, tiež je považovaná za prírodné antibiotikum a je veľmi nápomocná pri hojení zápalov alebo infekcií.  


Budeme potrebovať: 

  • hliva ustricová 1 balenie
  • ryžová smotana 1 ks
  • hladká múka 2 pl
  • cibuľa 1 ks
  • červená paprika
  • čierne korenie
  • drvená rasca
  • soľ
  • olej

Okrem veľkého množstva benefitov pre naše zdravie (nie nadarmo sa v Číne nazýva "Božský kvet") je aj veľmi chutná a tento hlivový paprikáš / perkelt si zamiluje určite každý. 

Na vegan hlivový paprikáš si najprv hlivu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú 1 stredne veľkú cibuľu. Pridáme polovicu polievkovej lyžice mletej červenej papriky, štipku čierneho korenia, drvenej alebo mletej rasce. Papriku pridávame až nakoniec aby nezhorkla. K opraženej cibuli pridáme hlivu, dobre premiešame, posolíme a podlejeme vodou. Hrniec zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 25 - 30.

V miske si pripravíme zmes zo smotany a postupne primiešame 2 - 3 polievkové lyžice hladkej múky. Dobre rozmiešame aby v smotane neostali hrčky. Smotanu s múkou pridávame k hlive približne po 20 minútach dusenia, zamiešame a necháme dusiť ďalších 10 minút. Ochutnáme prípadne ešte dochutíme korením alebo soľou a môžeme podávať. 

Výborne sa hodí s kolienkami alebo aj s haluškami.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky