Cviklové placky

23.07.2019

Cvikla nepatrí medzi často využívané potraviny, čo je samozrejme škoda pretože obsahuje veľké množstvo vitamínov a má vysokú výživovú hodnotu. V šťavách alebo v smoothie môže svojou chuťou preraziť chute všetkých ostatných surovín a preto je dobré si na cviklu zvykať postupne. Netreba sa báť experimentovať s rôznymi receptami. Tieto veľmi chutné cviklové placky sú toho dôkazom.

 

Budeme potrebovať:

  • cvikla 3 ks
  • zemiaky 2 ks
  • cibuľa 1 ks
  • cesnak 2 ks
  • hladká múka 3 pl
  • čierne korenie
  • mletá rasca
  • majorán
  • červená paprika
  • olej

Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie ani veľa času. Do veľkej misky si na hrubom strúhadle nastrúhame asi 3 stredne veľké cvikly a 2 stredné zemiaky. Pokiaľ by sme chceli iba čisto cviklové placky, zemiak môžeme vynechať. Pridáme na jemno nakrájanú malú cibuľu, pretlačíme cesnak a dochutíme soľou, štipkou čierneho korenia, mletou rascou, majoránom a štipkou sladkej červenej papriky.

Všetko spolu dobre premiešame a na zahustenie pridáme asi 2-4 polievkové lyžice hladkej múky. Opäť dobre premiešame. Na panvici si rozpálime dostatočné množstvo oleja a lyžicou si vytvarujeme menšie placky, ktoré opekáme z oboch strán približne 2 až 3 minútky.

Placky môžeme servírovať samostatne ale výborne chutia aj s bylinkovo cesnakovým dresingom.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky