Blog - múčne jedlá

 

Pečené buchty sú ďalšou nehynúcou klasikou našej pestrej slovenskej kuchyne. Recept nie je zložitý na prípravu a buchty si môžeme naplniť obľúbeným džemom alebo vegánskym tvarohom. Buchty ostávajú mäkké aj na druhý deň avšak väčšinou do druhého dňa nevydržia a zmiznú z plechu už za pár minút.

Slivkové gule

07.08.2019

Slivkové gule, ktoré nemusia byť iba slivkové mal rád ako dieťa určite každý. Knedličky boli typické hlavne v období kedy na záhradkách dozrievali slivky, jahody, marhule a iné plody. Môžeme ich naplniť akýmkoľvek ovocím, ktoré máme doma po ruke a posypať čím nás napadne.

Pizza fornetti

03.07.2019

Milujem domácu pizzu v akejkoľvek podobe. Aj v podobe malých chrumkavých fornetiek, ktorých príprava zaberie pár minút a skvele sa hodia ako jednohubky napríklad na oslavu alebo len tak ujedať večer pri filme.

Perky alebo pirohy, je jedno ako ich u vás doma voláte ale tento recept určite pozná každý. Cesto je skoro všade rovnaké, stará klasika - uvarené zemiaky, múka a vajíčko, iba plnky sa menia podľa chuti kuchárov a podľa regiónov. V našej vegánskej verzii samozrejme vajíčko vynecháme, ktoré v ceste vôbec aj tak nechýba a pripravíme si slanú verziu...

Parené buchty

01.07.2019

Parené buchty patria k jedlám, ktoré nás prenesú do čias, keď sme boli ešte deťmi. A niektorí sa tohto jedľa nevedia vzdať ani ako dospelí. Výhodou parených buchiet je, že si môžete zvoliť plnku a posýpku podľa svojej chuti. Recept je veľmi jednoduchý len príprava zaberie trochu viac času. U nás sa často používal recept na parené buchty bez...

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky