Vegan marshmallows

05.08.2019

Chutné penové cukríky si môžete ľahko vyrobiť aj doma a nepotrebujete na to ani želatínu, ktorá sa vyrába z kostí. 


Budeme potrebovať:

  • agar agar 3 pl
  • voda 250 ml
  • vanilkový extrakt 2 čl
  • cukor 450 g
  • kukuričný sirup 100 ml
  • soľ 

Do nádoby vylejeme 250 ml vody, pridáme vanilkový extrakt a agar agar. Všetko spolu premiešame a necháme aspoň hodinu odpočívať. Medzitým si pripravíme zmes zo sirupu. Do hrnca pridáme 100 ml kukuričného sirupu, 450 gramov cukru, štipku soli a 250 ml vody. Zľahka premiešame hrniec zakryjeme pokrievkou, privedieme k varu a bez miešania necháme na miernom ohni variť kým nám nevznikne mäkká kašovitá hmota. Je veľmi dôležité aby sme si dali pozor na prevarenie zmesi, preto varíme iba na miernom ohni a pod stálym dohľadom.

Naša zmes z agaru bude pravdepodobne už pripravená kým si uvaríme sirup. Agar vylejeme do mixéra a na stredných otáčkach začneme mixovať. V malom množstve postupne pridávame zmes zo sirupu a zvýšime rýchlosť mixéra. Musíme si dávať pozor pretože sirupová zmes bude horúca. Mixujeme približne 7 - 10 minút, kým nedostaneme vatovú konzistenciu.

Pripravíme si menší plech alebo formu na pečenie, vystelieme ho papierom na pečenie. Papier zľahka potrieme olejom a posypeme práškovým cukrom. Z mixéra prelejeme zmes na plech a vrch uhladíme lyžičkou alebo špachtľou. Cez noc necháme dobre vychladnúť a na druhý deň vyberieme pomocou papiera na pečenie marshmallows z formy, položíme na dosku a nakrájame na kocky. Pokiaľ sa nám nechce čakať celú noc, marshmallows necháme odpočívať minimálne 3 hodiny, kým stuhnú a budú sa dať krájať.

Pokiaľ pridáme do rozmixovanej zmesi pár kvapiek prírodného farbiva môžeme si takto vytvoriť aj farebné marshmallows. Uskladňujeme ich vo vzduchotesnej nádobe aby ostali mäkké alebo ich ihneď môžeme opiecť na ohni.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky