Tahini pasta

01.08.2019

Tahini je ďalšia magická ingrediencia, ktorú každý vegán potrebuje vo svojom živote. Tím, ktorí obľubujú hummus a už si ho pripravovali sami doma určite nikto nemusí Tahini pastu predstavovať. Pre tých, ktorí ju nepoznajú ide o pastu zo sezamových semiačok, používa sa ako dochucovadlo, na zahusťovanie a tiež pri príprave rôznych nátierok a exotických pokrmov.


Neslúži len ako dochucovadlo ale vďaka tomu, že obsahuje omega-3 a 6 mastné kyseliny, podobne ako aj avokádo je veľmi prospešná pre naše srdce. Pravidelné pridávanie do pokrmov v malých dávkach napomáha aj pri znižovaní vysokého krvného tlaku. Tak isto na srdce dobre vplýva aj vyšší obsah magnézia. Tahini má aj veľmi vysoký obsah vlákniny a je bohatým zdrojom železa. To obsahuje hlavne červené mäso, vegáni ako náhradný zdroj môžu využívať Tahini. Jedla lyžička sa vyrovná približne dvom kúskom červeného mäsa.


Tahini pasta sa dá kúpiť v obchodoch so zdravou výživou alebo vo väčších supermarketoch. Dá sa vyrobiť aj doma ale na to potrebujete kvalitný mixér, ktorý rozomelie aj malé semiačka na pastu.

Pred samotným mletím sezamu je dobré sezam rozprestrieť na plech vystlaný papierom na pečenie a dať piecť do trúby na 170°C, pečieme približne 7 minút kým sezam nebude upečený do zlata, takto upečené semiačka rozmixujeme s olivovým olejom a soľou na hladkú pastu. Sezam nemusíme piecť iba v trúbe ale môžeme ho opražiť na sucho aj na panvici. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky