Ramen

14.08.2019

Ramen je tradičná, sýta japonská polievka s dlhoročnou históriou. Za stovky rokov si táto polievka vytvorila veľké množstvo rozličných verzií. Takmer pre každé japonské mesto je typická iná špecifická ingrediencia. Napríklad na ostrove Hokkaidó sa Ramen dochucuje miso pastou a v oblasti Kjúšu sa pripravuje zo silného bravčového vývaru. Aj keď pôvod tejto polievky sa pripisuje hlavne Japonsku, niektorí tvrdia, že prvý krát bola podávaná v Číne.


Budeme potrebovať:

  • rezance ramen 300 g
  • silken tofu 250 g
  • Shiitake 250 g
  • zeleninový vývar 1,5 l
  • olej 120 ml
  • špenátové listy 100 g
  • zázvor 20 g
  • sójová omáčka 4 pl
  • jarná cibuľka 1 ks 
  • agave 1 pl
  • cesnak 4 ks

Štyri väčšie strúčiky cesnaku, jeden zväzok jarnej cibuľky a zázvor nakrájame na plátky, hríby a silken tofu nakrájame na centimetrové kocky. Do väčšieho hrnca dáme na strednom ohni rozohriať olej, ja používam avokádový. Pridáme jarnú cibuľku, cesnak, plátky zázvoru a opekáme ich približne 2 minúty. Do hrnca vložíme nakrájané hríby a opekáme ďalšie 2 minúty.

Prilejeme zeleninový vývar, sójovú omáčku a agáve. Privedieme k varu, dobre premiešame aby sa spojili všetky ingrediencie. Keď polievka začne vrieť, stíšime na slabý oheň, zakryjeme a necháme variť 10 minút. Vývar precedíme alebo vyberieme kúsky zázvoru a cesnaku lyžičkou.

Do hrnca pridáme tofu a rezance ramen, varíme na miernom ohni ďalšie 2 až 3 minúty, kým nie sú rezance mäkké. Podávame s nakrájanými špenátovými listami a nakrájanou jarnou cibuľkou. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky