Prírodná želatína - agar

05.08.2019

Pre všetkých milovníkov želatínových koláčov, ktorí zo svojho jedálnička vyradili živočíšne produkty a tým pádom aj želatínu, ktorá je vyrábaná zo zvieracích zvyškov je tu agar.

Agar agar v Japonsku známy ako Kanten sa vyrába z morskej červenej riasy gelidium. V ázijskej kuchyni sa používa už dlhé stáročia. Agar je výborným zdrojom vápnika, minerálov, železa a obsahuje aj vysoké množstvo vlákniny. Jeho výhodou je, že zlepšuje schopnosť trávenia a pomáha pri liečení zápalov.


Je to čisto prírodná želírujúca látka, nemá žiadnu chuť ani zápach a je hustejší ako klasická živočíšna želatína. Používa sa presne tak ako želatína na ktorú sme boli zvyknutí. Môžeme ho použiť do koláčov, slaných pokrmov, na zeleninové aspiky a tiež sa dá využiť ako zahusťovadlo do polievok alebo omáčok namiesto múky.

Vďaka svojej neutrálnej chuti ju môžeme využiť pri príprave akýchkoľvek pokrmov so želatíny, pretože nijak neovplyvní výslednú chuť. Jej príprava je veľmi jednoduchá a stuhne do hodiny pri izbovej teplote. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky