Paprikovo cesnaková pomazánka
Táto nátierka sa u nás pripravuje každý rok na Silvestra, keďže ju mám veľmi rada recept som si prispôsobila. Nemusíte ju pripravovať iba na nový rok alebo oslavy, skvele sa hodí na zemiakové pagáče, opečený toast či nakrájané pečivo. Jej príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie viac ako 5 minút.
Budeme potrebovať:
- sojakrém 1 ks
- horčica 2 pl
- maslo 1 pl
- cesnak 2 ks
- mletá paprika
- čierne korenie
- soľ
Základ tvorí sojakrém, ktorý si vytlačíme do misky. Pridáme 2 lyžičky horčice, 1 lyžičku roztierateľného rastlinného masla a pretlačíme 2 menšie strúčiky cesnaku. Pridáme približne pol čajovej lyžičky sladkej mletej papriky, soľ, štipku čierneho korenia, premiešame a dáme do chladničky alebo hneď začneme natierať na pečivo. Papriku pridávame v malom množstve podľa chuti a farby nátierky, keď sa nám zdá málo červená pridáme ešte papriku. Tak isto pridáme ešte soľ alebo čierne korenie.