Kyslé zemiaky

27.06.2019

Pre tých, ktorí milujú mliečne polievky tak ako my, je tento recept ako stvorený. Príprava je veľmi jednoduchá a budeme potrebovať iba pár ingrediencií.

 

Budeme potrebovať: 

  • zemiaky 8 ks
  • ryžová smotana 1 ks
  • cibuľa 1 ks
  • hladká múka 2 pl
  • bobkový list 3 ks
  • soľ
  • ocot 

Do hrnca dáme variť vodu. Kým nám zovrie voda, ošúpeme približne 8 stredných zemiakov a nakrájame ich na kocky. Po zovretí do hrnca pridáme nakrájané zemiaky s bobkovým listom, soľ a celú ošúpanú cibuľu, ktorú potom vyberieme.

Medzitým si pripravíme zásmažku. Do misky vylejeme ryžovú alebo sójovú smotanu pridáme 2 polievkové lyžice hladkej múky, vypláchneme nádobu zo smotany trochou vody a tu tiež vylejeme do misky aby smotana nebola taká hustá. Rozmiešame ju dohladka aby v nej neostali hrudky z múky. Ja používam metlu na šľahanie.

Približne po 7 minútach skontrolujeme zemiaky, keď sú už takmer uvarené pridáme zátrepku a dobre zamiešame. Počkáme kým polievka začne variť a stále miešame. Pridáme soľ, štipku čierneho korenia, môžeme pridať aj malú štipku červenej papriky. Na špičku čajovej lyžičky aby nezafarbila polievku.

Keď sa smotana prevarí, polievku necháme pár minút vychladnúť a pridáme lyžicu octu. Ja to robím tak, že si na lyžicu naberiem trochu horúcej polievky a do nej nalejem ocot a až potom ho dám do hrnca aby sa mi nevytvorili hrudky.

Ochutnáme, podľa potreby ešte dochutíme octom alebo soľou a môžeme podávať.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky