Hummus

29.07.2019

Hummus pozná asi každý vegán. Táto nátierka s nevábnym názvom ale zato neskutočne chutná je veľmi návyková a ľahko si ju pripravíte aj doma. Výborne sa hodní s opečeným chlebom, surovou zeleninou alebo aj ako základ do placiek. Na výrobu budeme potrebovať hlavne cícer, tahini pastu a výkonný mixér.


Budeme potrebovať:

  • cícer 400 g
  • tahini 3 pl
  • cesnak 2 ks
  • olivový olej 4 pl
  • čierne korenie
  • červená paprika
  • citrónová šťava
  • soľ 

Môžeme použiť kupovaný cícer v plechovke ktorý len prepláchneme, ak máme surový cícer namočíme ho aspoň na 2 až 4 hodiny do vody, kľudne ho môžeme nechať namočený aj cez noc. Vodu v ktorej bol cícer vylejeme a do hrnca dáme čistú. Varíme približne hodinu a pol kým nám cícer nezmäkne.

Uvarený a vychladený cícer vložíme do mixéra, pridáme dve až tri lyžice tahini pasty, pretlačený cesnak, olivový olej, štipku čierneho korenia, červenej mletej papriky, štipku soli a šťavu z jedného citróna. Šťavy dáme na začiatok 2 polievkové lyžice, koreniny tiež pridávame v malom množstve, ochutnáme a podľa potreby môžeme pridať viac. Všetko spolu dobre pomixujeme až kým nebudeme mať krémovú konzistenciu. Ak nemáte výkonný mixér môžete použiť aj obyčajný ponorný.

Ak by sa nám zdal hummus príliš hustý pridávame po lyžičke vody a znovu premixujeme. Tahini - sezamovú pastu, zoženie napríklad v DM drogérii alebo raz za čas ju majú aj v Lidli. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky