Čokoládové truffles

25.07.2019

Čokoládové truffles sa skvelo hodia ako malý dezert na rodinné oslavy alebo len tak pre návštevu. Dajú sa uskladniť aj v mrazničke a vždy je možné si pár kúskov vytiahnuť keď dostanete večer chuť na niečo sladké. Existuje veľa verzií truffles, môžeme ich obaliť v orieškoch, kokose a použiť aj rôzne náplne. V tomto recepte si ukážeme recept na obyčajné čokoládové truffles ochutené čerstvou mätou.  


Budeme potrebovať

  • horká čokoláda 200 g
  • kokosové mlieko 100 ml
  • čerstvá mäta 1
  • soľ
  • kakao  

K príprave budeme potrebovať kokosové mlieko. Nie však obyčajné ale v plechovke. Najlepšie je také, ktoré obsahuje čo najviac % tuku. V supermarketoch bývajú väčšinou pri ázijských potravinách. Ďalej budeme potrebovať horkú čokoládu. Čím viac percentnú tým lepšie. Väčšina z bežne dostupných horkých čokolád neobsahuje mlieko ani mliečnu bielkovinu.

Z jednej vetvičky si otrháme listy mäty a nakrájame ju na väčšie kusy. V malom hrnci si zohrejeme kokosové mlieko do ktorého pridáme nakrájané lístky mäty a malú štipku soli. Z horáku ho odstavíme tesne pred tým než začne vrieť. Horkú čokoládu si nalámeme na drobné kúsky do teplovzdornej misky alebo do druhého hrnca a cez sitko na ňu vylejeme zohriate mlieko, tak aby sa nám tam nedostali listy. Misku zakryjeme utierkou a necháme približne 2 minúty, aby sa čokoláda roztopila.

Kuchynskou stierkou opatrne premiešame roztopenú čokoládu až nám vznikne jemný čokoládový krém. Pri izbovej teplote necháme vychladnúť a po vychladnutí krém zakryjeme potravinovou fóliou alebo ho preložíme do uzatvárateľnej nádoby a dáme približne na hodinu do chladničky. Krém by mal byť stuhnutý a držať svoj tvar.

Pred tým než vyberieme krém z chladničky si pripravíme misku do ktorej vysypeme kakao. Z krému pomocou lyžičky tvarujeme guličky, ktoré obalíme v kakau. Pracujeme rýchlo pretože čokoládová hmota by sa teplom našich rúk roztopila. Necháme uložené v chladničke a vyberáme tesne pred jedením.

Pokiaľ si chcete ešte chuť vylepšiť pri zohrievaní mlieka do neho môžete nasypať štipku škorice alebo vanilkového extraktu. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky