Baba ganoush

23.07.2019
Ak patríte medzi milovníkov hummusu určite si pochutnáte aj tejto veľmi chutnej arabskej nátierke, ktorá je konzistenciu podobná hummusu. Môžeme ju podávať so zeleninou, opečeným toastom. Výborne sa hodí aj do placky so zeleninou a falafelom.Ak patríte medzi milovníkov hummusu určite si pochutnáte aj tejto veľmi chutnej arabskej nátierke, ktorá je konzistenciu podobná hummusu. Môžeme ju podávať so zeleninou, opečeným toastom. Výborne sa hodí aj do placky so zeleninou a falafelom.

 

Budeme potrebovať:

  • baklažán 2 ks
  • cesnak 2 ks
  • citrónová šťava 3 pl
  • tahini 4 pl
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mletá rasca
  • čierne korenie
  • údená červená paprika 

Najprv si rozohrejeme trúbu na 180°C a pripravíme si plech na ktorý rozložíme alobal. Umyjeme baklažány a prekrojíme ich na dve polovice. Do rozkrojených polovíc urobíme pár zárezov v tvare krížika tak, aby sme pri tom nepoškodili šupku. Polovice baklažánov dáme na plech a pred vložením do trúby ich pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre približne 35 až 40 minút. Po upečení ich vytiahneme z trúby a necháme vychladnúť.

Keď baklažány vychladnú vydlabeme dužinu a dáme ju do mixéra, pridáme pretlačený cesnak, tahini pastu, olivový olej, citrónovú šťavu, štipku údenej papriky a mletú rascu. Všetko dobre rozmixujeme. Podľa chuti ešte posolíme a pridáme viac korenia.

Vrch posypeme údenou mletou paprikou, ktorá dodá príjemnú údenú chuť. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky